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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrossilvipastoril.
Data corrente:  16/11/2012
Data da última atualização:  16/11/2012
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  REZENDE, F. A. de; CARVALHO, G. J.; FERREIRA, E. B.
Afiliação:  FABIANA ABREU DE REZENDE, CPAMT.
Título:  Composting of coffee husk and cattle manure.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Revista de Ciências Agro-Ambientais, Alta Floresta-MT, v.10, n.1, p.109 - 119, 2012.
Volume:  10
Páginas:  109-119
ISSN:  1677-6062
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The use of organic compost in agriculture is a practice that brings many advantages, avoiding environmental contamination and nutrients immobilization, besides being a source of organic matter in soil. Thus, this study addresses the production of organic compost through the association of wastes in different intervals of tilling. These practices are undertaken to better understand the influence that these procedures, association of waste and different tilling intervals, have on the final product and its influence on the cultivation of sorghum (Sorghum bicolor). The experiments were conducted on the Universidade Federal de Lavras? campus, one in field and another in greenhouse. Two different mixtures of residues for compost were made, only coffee husk and coffee husk associated with cattle manure, wich suffered four different tillage intervals and after obtained the compost they were tested in agricultural crop. Larger tilling intervals reduce nitrogen loss and decrease the need of labor. Organic composts obtained with shorter tilling intervals present a lower electrolytic conductivity. The addition of manure to the coffee husk provides a decrease in the C / N ratio. Composts from the mix of coffee husk and manure provide better results for fresh and dry biomass.
Palavras-Chave:  Confinement systems.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrossilvipastoril (CPAMT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAMT56 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  22/03/2012
Data da última atualização:  02/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 4
Autoria:  ARRUDA, C. E. de M.; DIAS, N. da S.; BLANCO, F. F.; SOUSA NETO, O. N. de; FERREIRA NETO, M.
Afiliação:  CARLOS EDUARDO DE MOURA ARRUDA, UFERSA; NILDO DA SILVA DIAS, UFERSA; FLAVIO FAVARO BLANCO, CPAMN; OSVALDO NOGUEIRA DE SOUSA NETO, UFERSA; MIGUEL FERREIRA NETO, UFERSA.
Título:  Bell pepper cultivation with brine from brackish water desalination.
Título original:  Cultivo do pimentão com rejeito da dessalinização de água salina.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Revista Caatinga, Mossoró, v. 24, n. 2, p. 197-201, abr./jun. 2011.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In desalination process, besides the potable water, highly salty and pollutant water (brine) is generated, which can be used for producing crops since it is carefully monitored. In order to test this hypothesis, bell pepper plants, cv. 'Margarita', were grown in coconut fiber substrate under greenhouse and were irrigated with nutrient solutions prepared with tap water, brine from desalination plant, and its dilution with tap water at 75, 50 and 25%, giving a range of electrical conductivities of the nutrient solution (ECs) of 2.6, 3.1, 6.6, 10.0 and 12.2 dS m-1 after the dilutions and fertilizers addition. Completely randomized blocks design was used with 5 treatments (salinity levels of the nutrient solutions) and six replications. Leaf area, number of marketable fruit, total and marketable yield were reduced with ECs increase. The marketable yield of bell pepper 'Margarita' reduced 6.3% for each unitary increase of ECs above 2.6 dS m-1 (threshold salinity) and the results suggest that in hydroponic system, the reduction of marketable yield with increasing ECs is promoted by reduction of the number of fruits per plant instead of a reduction of fruit mean weight.
Palavras-Chave:  Hidroponia; Tolerância à salinidade.
Thesagro:  Capsicum Annuum; Impacto Ambiental.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/56185/1/CultivoPimentaoFlavioBlanco.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAMN26781 - 1UPCAP - PPS 34/122012.00034
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